Fem effektive metoder for hårfjerning i ansiktet (Juni 2024)

Det er ikke uvanlig med hårvekst i ansiktet også på kvinner. Det kan føles både sjenerende og skjemmende, men det finnes faktisk flere løsninger hvor du enkelt kan fjerne uønsket hår i ansiktet. Det kan være flere årsaker til hårvekst i ansiktet, som alt fra hormonelle endringer til alder, genetikk og sykdom. Her får du en oversikt over hvordan du best kan fjerne hår i ansiktet.

Vi har alle vært der – speilet avslører plutselig ekstra ansiktshår her og der, eller de små dunene har blitt litt mer tydelig enn før. For mange kvinner er fjerning av uønsket ansiktshår en del av den daglige hudpleierutinen, mens for andre kan det være en sjelden, men frustrerende oppgave.

Hvordan fjerne uønsket hårvekst i ansiktet?

Selv om det kan føles skjemmende med hårvekst i ansiktet finnes det heldigvis flere metoder for å fjerne det, både midlertidig og mer permanent. Noen metoder er bedre og mer holdbare enn andre.

Mens noe ansiktshår er helt normalt og naturlig, kan plutselig eller svært merkbar hårvekst være et tegn på en underliggende medisinsk tilstand, og det kan være lurt å konsultere en lege for å utelukke eventuelle helseproblemer.

Napping med pinsett

Den gode gamle pinsetten er perfekt for presisjonsarbeid og er et must-have i enhver make-up bag. Napping er ideelt for øyenbrynene og de tilfeldige hårstråene som kan dukke opp rundt ansiktet, Metoden er derimot ikke like god hvis du har mye uønsket hårvekst i ansiktet. Napping med pinsett er krevende og det betinger at du har god tid. Husk å rense både huden og pinsetten før og etter bruk for å unngå irritasjon eller infeksjoner.

Threading

Threading er en eldgammel teknikk hvor det blir brukt en tynn bomullstråd til å fjerne flere hårstrå om gangen ved roten. Denne metoden er spesielt populær for formingen av øyenbrynene, men kan også brukes på hele ansiktet. Fordelen med denne metoden er at den er fri for kjemikalier og gir presise resultater. Behandlingen kan være smertefullt spesielt for deg med sensitiv hud.

Hårfjerningskrem

En hårfjerningskrem fungerer ved at den oppløser hårstråene rett under hudoverflaten. Det er en rask, smertefrie, og enkel metode som du kan utføre hjemme. Det er imidlertid viktig å gjennomføre en hudtest før bruk for å sjekke om du reagerer på noen av ingrediensene. Disse kremene er ikke for alle, da de kan irritere huden, spesielt på de mer sensitive områdene i ansiktet. Den bør derfor brukes med forsiktighet.

Voksing

Enten det er hjemme eller i en salong, kan du fjerne uønsket hårvekst i ansiktet ved hjelp av voksing. Denne metoden fjerner hårstråene ved roten, noe som gir en glatt finish som varer lenger enn napping og kremer. Til gjengjeld bør du være klar over at huden kan bli litt rød og irritert etter behandlingen, samtidig som selve voksingen for mange oppleves som svært smertefull.

Laserhårfjerning og elektrolyse

For en mer langvarig løsning, kan laserhårfjerning eller elektrolyse være verdt å vurdere. Disse metodene kan redusere hårveksten betydelig over tid, og for mange, gi en permanent løsning. Det krever flere behandlinger og er ofte en stor investering med behandlinger som blir utført i salong. I tillegg er prosessen tidkrevende og ofte smertefull.

Hårfjerning ansikt med IPL

IPL står for Intense Pulsed Light og er en populær metode for permanent hårfjerning på kroppen og i ansiktet. IPL-hårfjerner bruker korte pulser av lys for å målrettet treffe pigmentet i hårstråene. Lysimpulsene varmer opp og ødelegger hårsekkene, som sørger for å legge dem i dvale. Dette vil redusere hårveksten over tid, og du vil se resultatene allerede etter 4 uker med jevnlig bruk.

Hårfjerning med IPL er spesielt effektiv for deg med mørkt hår og lys hud. Behandlinger med IPL kan gjøres hjemme på egen hånd, og det er både smertefritt og trygt. Den store fordelen er at du slipper å utføre kostbare behandlinger i salongen, samtidig som du får et permanent og hårfritt resultat.

Selv om det krever jevnlig med behandlinger i en periode på 12 uker for ønsket resultat velger mange kvinner IPL til hårfjerning i ansiktet. Resultatet blir tilnærmet permanent, er smertefritt og utføres enkelt på egen hånd.

1. Iviskin G3 IPL – Vår favoritt

Iviskin G3 IPL Hårborttagning bäst i test

Annonselenke

Lyspuls & Komfort

IVISKIN G3 inneholder 5 ulike lyspulsnivåer som sørger for at du enkelt kan skreddersy behandlingene etter din hår-og hudtype, slik at du får det optimale resultatet. 

IceShield kjølefunksjon er en annen utmerket funksjon som sikrer at huden føles sval og avkjølt under behandlingen. IceShield funksjonen gir økt komfort og minsker risikoen for hudirritasjon. Skulle du oppleve irritasjon av huden under de første behandlingene kan du enkelt senke nivået på lysimpulsene. 

15 års levetid

Når du vurderer å kjøpe en IPL-hårfjerner for hair removal bør du kikke ekstra nøye på antall lysimpulser som følger med enheten. IPL-maskiner kommer med et gitt antall lysimpulser og når disse er brukt opp må du gå til innkjøp av en ny enhet. Det finnes IPL-maskiner på markedet med alt fra 200.000 til nærmere 1 million lysimpulser. IVISKIN G3 har hele 900.000 lysimpulser, noe som tilsvarer en imponerende levetid på hele 15 år. 

Enkel og effektiv

Når du vurderer å skaffe deg en IPL-hårfjerner er det ikke kun de tekniske detaljene som du bør ta en kikk på. Det er også viktig at produktet er enkelt å bruke. Iviskin G3 oppfyller enkelt begge kriteriene. Den veier kun 250 gram, noe som gjør den enkel å håndtere samtidig som designet sørger for at enheten ligger godt i hånden. Takket være både størrelsen, tyngden og designet til Iviskin G3 kan du enkelt behandle hele kroppen. For deg som ønsker en komplett løsning for fjerning av hår, selv i ansiktet, fremstår Iviskin G3 som et trygt og godt valg. 

100% Fornøydgaranti

Iviskin tilbyr 100% fornøydgaranti som innebærer at du kan returnere produktet om du ikke er fornøyd i løpet av 100 dager. Dette gir en viktig trygghet for deg som kunde slik at du kan være helt sikker på at produktet du investerer i svarer til forventningene. Vi synes det er så viktig at du får et produkt du er fornøyd med og kan derfor trygt anbefale dette, spesielt fordi du får 100% fornøydgaranti. Her får du også 3 års produktgaranti som innebærer at hvis noe skulle skje med produktet i løpet av de 3 årene kan du reklamere for å få problemet fikset.

Annonselenke

2. Philips Lumea Prestige – IPL hårfjerning 

Philips Lumea Prestige IPL

Annonselenke

Design og kvalitet

Allerede ved første øyekast imponerer Philips Lumea Prestige med sitt elegante og ergonomiske design. Enheten føles robust, noe som vitner om Philips sin lange erfaring med å utvikle pålitelige elektroniske produkter. Den trådløse funksjonen gir større frihet, noe som er svært verdifullt når man skal navigere rundt på litt vanskelige områder.

Tekniske funksjoner

Det som virkelig gjør Lumea Prestige helt unik er den avanserte IPL-teknologien. Med mulighet for å rette lysimpulsene direkte mot melaninet i hårstråene kan brukeren forvente seg en effektiv og nesten smertefri opplevelse. Med flere intensitet innstillinger kan man tilpasse behandlingen til ulike hud-og hår nyanser, som sørger for en skreddersydd behandling.

Brukeropplevelse

Et av de mest fremtredende trekkene ved Lumea Prestige er brukervennligheten. Munnstykket som følger med er spesielt designet for ulike deler av kroppen som blant annet bena, armhulene og ansiktet. Det garanterer at hvert område behandles med største presisjon. Takket være det trådløse designet og det synlige displayet blir behandlingene utført enkelt og problemfritt.

IPL-enhet i toppklasse

Med tanke på design, teknologi, brukervennlighet og det gode resultatet, er Philips Lumea Prestige sammenlagt en IPL-enhet i toppklasse som leverer på alle områder. For deg som vil investere i et hårfjerningsapparat til hjemmebruk som virkelig fungerer er Lumea Prestige et selvfølgelig valg. Den kan ved første øyekast virke kostbar, men med tanke på de imponerende resultatene og besparelsene du slipper ved salongbehandlinger er den vel verdt investeringen. Denne maskinen er en av dem som er best i test.

Annonselenke

3. Braun Silk-Expert Pro 5 – IPL for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 IPL

Annonselenke

Kombinerer eleganse med funksjonalitet

Braun Silk-Expert Pro 5 har lykkes med å kombinere eleganse og funksjonalitet. Med sin slanke form og fargekombinasjonen hvit og gull føles den både luksuriøs og kompakt. Den ligger godt i hånden og den gode kvaliteten tyder på at dette er et produkt som er laget for å holde lenge.

SensoAdapt™ hudtone sensor

Det som virkelig skiller Braun Silk-Expert 5 fra andre IPL-enheter på markedet er den avanserte SensoAdapt™ hudtone sensoren. Denne teknikken tilpasser automatisk lysintensiteten basert på hudtonen, noe som sikrer en optimal og sikker behandling. Dessuten tilbyr enheten en “Glide Mode” for raskere og mer skånsom behandling av større kroppsdeler. 

Brukeropplevelse

Å bruke Braun Silk-Expert Pro 5 hjemme er en ren fornøyelse. Med sine ulike hastighetsinnstillinger kan man tilpasse behandlingen etter behov. Den kommer også med et presisjonshode for vanskelige områder. Noe som gjør den ideell for både store kroppsdeler som ben, og på mindre områder som ansiktet og overleppen.

En av de beste IPL-enhetene for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 er uten tvil en av de beste IPL-enhetene på markedet for hjemmebruk. Den avanserte teknikken og de anvendelige funksjonene gjør den til et utmerket valg for den som vil oppnå et profesjonelt hårfjerningsresultat hjemme. Selv om prisen kan være noe høyere sammenlignet med visse konkurrenter, så rettferdiggjøres det av enhetens høye presisjon og langvarige resultater. Det gjør at også denne maskinen er best i test!

Annonselenke

Årsak til hårvekst i ansiktet hos kvinner

Selv om menn vanligvis har mer fremtredende ansiktshår på grunn av høyere nivåer av visse hormoner, opplever mange kvinner også hårvekst i ansiktet. Det er flere faktorer som kan påvirke hvorfor kvinner får hår i ansiktet, som blant annet genetikk, hormonelle endringer, og visse medisinske tilstander.

Genetikk

Genetikk spiller en stor rolle i mengden og typen hårvekst. Kvinner fra visse etniske grupper kan ha mer ansiktshår enn andre på grunn av deres genetiske predisposisjon. Hvis kvinnelige familiemedlemmer har merkbart mye ansiktshår, er det sannsynlig at du også kan oppleve det samme.

Hormonelle endringer

Hormonelle endringer gjennom livet kan påvirke hårveksten. Kvinner går gjennom ulike livsfaser som pubertet, graviditet, og overgangsalder, som alle kan påvirke hårveksten på grunn av endringer i hormonnivåene. Under graviditet eller i overgangsalderen, kan noen kvinner legge merke til en økning i ansiktshår på grunn av endringer i balansen mellom østrogen og testosteron.

Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

Polycystisk ovariesyndrom er en vanlig tilstand som påvirker hvordan en kvinnes eggstokker fungerer. En av de vanligste symptomene på PCOS er hirsutisme, eller økt hårvekst i ansiktet og på kroppen. Dette skyldes ofte høyere nivåer av androgener (mannlige hormoner) som kvinner med PCOS kan ha.

Andre medisinske tilstander

Visse medisinske tilstander kan føre til økt hårvekst, som blant annet binyrebarkhyperplasi, en tilstand som påvirker binyrene og som igjen kan påvirke hormonproduksjonen. Medisiner, som steroider og visse typer hormonbehandling kan også føre til økt hårvekst som en bivirkning.

Aldring

Etter hvert som kvinner blir eldre, spesielt etter overgangsalderen, kan mange oppleve en økning i ansiktshår. Dette skyldes en nedgang i østrogennivåene, og en økning av mannlige hormoner i kroppen. Dette kan være med på å stimulere til hårvekst i ansiktet.