IPL Hårfjerning – Best i Test 2024 (Juni)

Det finnes mange ulike IPL maskiner på markedet i dag, og vi har gjort det enklere for deg å finne den beste. Vi har valgt ut toppmodellene basert på spesifikasjoner og evaluering fra profesjonelle eksperter. Les vår test av IPL.

IPL Hårfjerning Best i Test

IPL (intenst pulserende lys) teknologi har revolusjonert verdenen av hårfjerning gjennom å tilby en rask og smertefri løsning for langvarig hårfjerning.

Med riktig maskin kan du enkelt behandle uønsket hårvekst hjemme, når det passer deg. IPL hårfjerning er effektivt på de fleste hudtyper og hårfarger, men det kan være greit å vite at IPL ikke alltid er like passende for personer med mørkere hudtyper. 

Hvilke egenskaper bør en IPL hårfjerner ha?

Å velge en IPL- hårfjerner for hjemmebruk krever at du tar en nøye gjennomgang av de viktige egenskapene hårfjernen har. Her er en oversikt over de ulike faktorene som du bør tenke på:

  • Funksjonalitet: Hvor mange intensitetsnivåer er IPL-maskinen utstyrt med? Har den ulike lyspunkt hastigheter? Hvilken hud-og hårtype passer apparatet for?
  • Kvalitet: Er IPL-hårfjerneren robust og laget av et holdbart materiale?
  • Pris: Er prisen rimelig med tanke på kvaliteten og funksjonene som apparatet er utstyrt med?
  • Trygghet: Har tilbyderen fornøydhetsgaranti? Og hvordan fungerer den?

Disse gjorde det best i vår IPL hårfjerningstest:

  1. Iviskin G3 IPL Maskin
  2. Philips Lumea Prestige
  3. Braun Silk-expert Pro

1. Iviskin G3 IPL – Vår favoritt

Iviskin G3 IPL Hårborttagning bäst i test

Annonselenke

Lyspuls & Komfort

IVISKIN G3 inneholder 5 ulike lyspulsnivåer som sørger for at du enkelt kan skreddersy behandlingene etter din hår-og hudtype, slik at du får det optimale resultatet. 

IceShield kjølefunksjon er en annen utmerket funksjon som sikrer at huden føles sval og avkjølt under behandlingen. IceShield funksjonen gir økt komfort og minsker risikoen for hudirritasjon. Skulle du oppleve irritasjon av huden under de første behandlingene kan du enkelt senke nivået på lysimpulsene. 

15 års levetid

Når du vurderer å kjøpe en IPL-hårfjerner for hair removal bør du kikke ekstra nøye på antall lysimpulser som følger med enheten. IPL-maskiner kommer med et gitt antall lysimpulser og når disse er brukt opp må du gå til innkjøp av en ny enhet. Det finnes IPL-maskiner på markedet med alt fra 200.000 til nærmere 1 million lysimpulser. IVISKIN G3 har hele 900.000 lysimpulser, noe som tilsvarer en imponerende levetid på hele 15 år. 

Enkel og effektiv

Når du vurderer å skaffe deg en IPL-hårfjerner er det ikke kun de tekniske detaljene som du bør ta en kikk på. Det er også viktig at produktet er enkelt å bruke. Iviskin G3 oppfyller enkelt begge kriteriene. Den veier kun 250 gram, noe som gjør den enkel å håndtere samtidig som designet sørger for at enheten ligger godt i hånden. Takket være både størrelsen, tyngden og designet til Iviskin G3 kan du enkelt behandle hele kroppen. For deg som ønsker en komplett løsning for fjerning av hår, selv i ansiktet, fremstår Iviskin G3 som et trygt og godt valg. 

100% Fornøydgaranti

Iviskin tilbyr 100% fornøydgaranti som innebærer at du kan returnere produktet om du ikke er fornøyd i løpet av 100 dager. Dette gir en viktig trygghet for deg som kunde slik at du kan være helt sikker på at produktet du investerer i svarer til forventningene. Vi synes det er så viktig at du får et produkt du er fornøyd med og kan derfor trygt anbefale dette, spesielt fordi du får 100% fornøydgaranti. Her får du også 3 års produktgaranti som innebærer at hvis noe skulle skje med produktet i løpet av de 3 årene kan du reklamere for å få problemet fikset.

Annonselenke

2. Philips Lumea Prestige – IPL hårfjerning 

Philips Lumea Prestige IPL

Annonselenke

Design og kvalitet

Allerede ved første øyekast imponerer Philips Lumea Prestige med sitt elegante og ergonomiske design. Enheten føles robust, noe som vitner om Philips sin lange erfaring med å utvikle pålitelige elektroniske produkter. Den trådløse funksjonen gir større frihet, noe som er svært verdifullt når man skal navigere rundt på litt vanskelige områder.

Tekniske funksjoner

Det som virkelig gjør Lumea Prestige helt unik er den avanserte IPL-teknologien. Med mulighet for å rette lysimpulsene direkte mot melaninet i hårstråene kan brukeren forvente seg en effektiv og nesten smertefri opplevelse. Med flere intensitet innstillinger kan man tilpasse behandlingen til ulike hud-og hår nyanser, som sørger for en skreddersydd behandling.

Brukeropplevelse

Et av de mest fremtredende trekkene ved Lumea Prestige er brukervennligheten. Munnstykket som følger med er spesielt designet for ulike deler av kroppen som blant annet bena, armhulene og ansiktet. Det garanterer at hvert område behandles med største presisjon. Takket være det trådløse designet og det synlige displayet blir behandlingene utført enkelt og problemfritt.

IPL-enhet i toppklasse

Med tanke på design, teknologi, brukervennlighet og det gode resultatet, er Philips Lumea Prestige sammenlagt en IPL-enhet i toppklasse som leverer på alle områder. For deg som vil investere i et hårfjerningsapparat til hjemmebruk som virkelig fungerer er Lumea Prestige et selvfølgelig valg. Den kan ved første øyekast virke kostbar, men med tanke på de imponerende resultatene og besparelsene du slipper ved salongbehandlinger er den vel verdt investeringen. Denne maskinen er en av dem som er best i test.

Annonselenke

3. Braun Silk-Expert Pro 5 – IPL for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 IPL

Annonselenke

Kombinerer eleganse med funksjonalitet

Braun Silk-Expert Pro 5 har lykkes med å kombinere eleganse og funksjonalitet. Med sin slanke form og fargekombinasjonen hvit og gull føles den både luksuriøs og kompakt. Den ligger godt i hånden og den gode kvaliteten tyder på at dette er et produkt som er laget for å holde lenge.

SensoAdapt™ hudtone sensor

Det som virkelig skiller Braun Silk-Expert 5 fra andre IPL-enheter på markedet er den avanserte SensoAdapt™ hudtone sensoren. Denne teknikken tilpasser automatisk lysintensiteten basert på hudtonen, noe som sikrer en optimal og sikker behandling. Dessuten tilbyr enheten en “Glide Mode” for raskere og mer skånsom behandling av større kroppsdeler. 

Brukeropplevelse

Å bruke Braun Silk-Expert Pro 5 hjemme er en ren fornøyelse. Med sine ulike hastighetsinnstillinger kan man tilpasse behandlingen etter behov. Den kommer også med et presisjonshode for vanskelige områder. Noe som gjør den ideell for både store kroppsdeler som ben, og på mindre områder som ansiktet og overleppen.

En av de beste IPL-enhetene for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 er uten tvil en av de beste IPL-enhetene på markedet for hjemmebruk. Den avanserte teknikken og de anvendelige funksjonene gjør den til et utmerket valg for den som vil oppnå et profesjonelt hårfjerningsresultat hjemme. Selv om prisen kan være noe høyere sammenlignet med visse konkurrenter, så rettferdiggjøres det av enhetens høye presisjon og langvarige resultater. Det gjør at også denne maskinen er best i test!

Annonselenke

Hvilke metoder finnes for hårfjerning?

Ønsket om å fjerne uønsket kroppshår har vært til stede i århundrer, og gjennom årene har det utviklet seg ulike metoder for å oppnå nettopp dette. Fra tradisjonelle metoder som barbering til bruk av moderne teknologi som laser og IPL, er det et bredt utvalg av alternativer tilgjengelig for deg som ønsker å oppnå glatt og hårfri hud.

Barbering

Barbering er kanskje den mest tradisjonelle måten å fjerne hår på. Det er raskt, effektivt og rimelig, men det må gjøres ofte og huden kan lett bli irritert. Tradisjonell barbering kan gjøres både når du er hjemme eller på reise, og du får raskt et hårfritt resultat, men det er kortvarig. I tillegg er det økt risiko for inngrodde hår som igjen skaper ubehag. I verste fall kan det oppstå betennelse som er både smertefullt og sjenerende. Velger du å fjerne uønsket hår ved hjelp av barberhøvel bør du sørge for at høvelen er skarp og ren. Bruk gjerne et barberskum for best resultat.

Voksing

Voksing har blitt mer og mer populært og brukes ofte på hele kroppen. Du kan vokse deg hjemme, eller du kan gjøre det i salong. Velger du å vokse deg i salong må du regne med at det er relativt kostbart, og ofte svært smertefullt. Du trenger ikke å vokse like ofte som du eventuelt må barbere deg, og resultatet blir glatt og fint. Voksing kan også bidra til å redusere hårvekst over tid.

Før du kan fjerne uønsket hår ved hjelp av voksing må du spare ut håret en stund. Dette kan føles sjenerende for mange. Fjerning av hår med voks er også svært smertefullt, spesielt ved de første behandlingene. Jevnlig voksing av uønsket hår kan også føre til irritasjon i huden og inngrodde hår. Du må påregne å utføre behandlingene hver fjerde uke.

Epilering

Epilering for å fjerne uønsket hår kan gjøres hjemme og er en enkel måte å fjerne hår på, men denne metoden føles ofte smertefull for mange. Også her er det en risiko for irritasjon og inngrodde hår, så det lønner seg å følge litt ekstra nøye med etter utført behandling. Med epilering fjerner du hele håret ved roten i stedet for å kun kutte det. Behandlingen er absolutt effektiv og reduserer ofte hårveksten over tid, men det er smertefullt. Epilering krever også en del tid så det lønner seg å være litt tålmodig.

Hårfjerningskrem

Hårfjerning ved hjelp av hårfjerningskrem er også en populær behandlingsform. Det er enkelt, ofte smertefritt og resultatet blir gjerne bedre enn ved barbering. Du bør likevel være klar over at hårfjerningskremer kan forårsake både irritasjon og allergiske reaksjoner, samt at det ikke er like effektivt på tykkere hårstrå. Skal du fjerne uønsket hårvekst med hårfjerningskrem bør du alltid teste kremen på et lite område på huden før du setter i gang med et større området. Vær også påpasselig hvis du skal bruke kremen på intime områder.

Hårfjerning med laser

Hårfjerning med laser gir som regel langvarige resultater og reduserer hårveksten over tid. Laser kan også brukes på store og små områder på kroppen. Laserhårfjerning må gjøres på klinikk og er svært kostbart. Det er i tillegg tidkrevende siden det kreves flere behandlinger for å oppnå best resultat.

IPL-hårfjerning

Hårfjerning med IPL har tatt landet med storm og det er ikke uten grunn. Du kan utføre behandlingene hjemme på egen hånd, trygt, sikkert og effektivt, og du er sikret langvarige resultater. Jevnlig bruk av IPL reduserer hårveksten over tid ved å legge hårsekkene i dvale, og alt du trenger å gjøre er å opprettholde resultatet.

IPL hårfjerning passer best for deg som har lys hud og mørkt hår, og for best resultat bør du sørge for å skaffe deg en IPL maskin som har mange lysimpulser og som kan brukes på hele kroppen. Med en IPL som i tillegg har IceShield funksjon er du sikret at huden blir avkjølt mens den blir behandlet.

Hva er en IPL hårfjerner?

IPL står for Intenst Pulserende Lys og er et apparat som er designet for å fjerne uønsket kroppshår ved hjelp av lysenergi. IPL-teknologi bruker lysimpulser for å legge hårsekkene i dvale, noe som reduserer hårveksten over tid. Når hårsekkene legges i dvale vokser de ikke ut igjen og du får et hårløst resultat. For å opprettholde resultatet må du sørge for å etterbehandle de stedene på kroppen du ikke ønsker hårvekst.

Hvordan fungerer et IPL apparat

Prinsippet bak IPL-hårfjerning er at lysenergien absorberes av melaninet, fargestoffet, i hårsekkene. Dette fører til at håret varmes opp og med gradvis oppvarming svekkes og reduseres hårveksten. IPL-enheten sender lysimpulser gjennom huden, som treffer håret i vekstfasen og forstyrrer dermed vekstsyklusen ved å legge håret i dvale.

Fordelen med IPL-hårfjerning er at det for mange gir permanent resultat med jevnlig bruk over tid. Du bruker IPL apparatet hjemme og slipper å bruke tid og penger på å oppsøke en salong.

Dette bør du se etter i en IPL hårfjerner

Når du skal velge en IPL-hårfjerner er det et par ting du bør se etter, slik at du får det IPL apparatet som passer best for deg, og som gir effektive resultater.

Hud-og hårtype

Sjekk om IPL-enheten er egnet for din hudtype og hårfarge. De fleste IPL-enheter fungerer best på personer med lys til middels hudtone og mørkt hår. Er du usikker på om IPL enheten vil fungere på deg bør du ta kontakt med kundeservice til merket du velger. Sørg for at enheten har 100 % fornøydgaranti eller at du får hjelp til å finne ut om IPL apparatet passer for din hud-og hårtype.

Effektivitet og resultater

Den IPL maskinen du velger bør være effektiv og trygg, samt gi varige resultater og ha flere hundre tusen lysmipulser for lang levetid. Mange IPL maskiner har ikke nok lysimpulser slik at du kan opprettholde resultatet over tid. Velger du en IPL med 800 000 lysimpulser og oppover er du sikret et apparat som du kan bruke jevnlig i flere år.

Behandlingsområder

Vurder hvilke områder av kroppen du ønsker å behandle, og velg en IPL-enhet som passer for disse områdene. Noen enheter har mindre vindu som gjør den best egnet for ansikt og bikiniområdet, mens andre har større vindu for store områder som ben og rygg. Du får også IPL apparater som er designet for bruk på hele kroppen, både store og små områder.

Intensitetsnivåer og antall lysimpulser

Sjekk om IPL-enheten har flere intensitetsnivåer slik at du kan velge det nivået som passer deg. Begynn gjerne med lav intensitet og øk styrken etter hvert. Med mulighet for å justere intensiteten unngår du ubehag og/eller hudirritasjon.

Sikkerhetsfunksjoner og IceShield funksjon

Noen IPL-enheter har innebygde hudsensorer som automatisk tilpasser lysintensiteten basert på din hudtone for å sikre en sikker og effektiv behandling. Noen modeller fra Iviskin har også innebygget IceShield funksjon som sørger for å kjøle ned huden under behandling. Dette sørger for behagelig behandling og reduserer risikoen for hudirritasjon.

Brukervennlig og smart design

Velg en IPL-enhet som er brukervennlig og som har et ergonomisk design for komfortabel bruk. Sjekk om enheten har enkel betjening og tydelige instruksjoner for riktig bruk.

Pris og garantier

Sammenlign priser og garantier mellom ulike IPL-enheter for å finne en enhet som passer budsjettet ditt. Du bør også velge en IPL hårfjerner med 100 % fornøydgaranti og mange nok lysimpulser for lang varighet.

Fordeler med bruk av IPL Hårfjerner

Det er ingen tvil om at det er mange gode fordeler med å bruke en IPL hårfjerner. Med alt fra tilgjengelighet, effektivitet og komfort er et IPL apparat noe av det beste du kan bruke for å fjerne hår enkelt og effektivt hjemme.

Effektivt og enkelt

IPL hårfjerning er en svært effektivt metode for å redusere uønsket hårvekst over tid. De fleste opplever en betydelig reduksjon av hårvekst med jevnlig behandling i 12 uker, samtidig som du kan se resultater allerede etter fire uker.

IPL-hårfjerning utføres trygt og greit hjemme, noe som sparer deg for både tid og penger. Du slipper å dra til kostbare salonger for å fjerne uønsket hårvekst, samtidig som det er både smertefritt og enkelt.

Komfortabelt og trygt

Sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder som voksing, epilering eller barbering, oppleves bruk av IPL hårfjerner som mindre smertefullt og mer behagelig. I tillegg er det praktisk siden du kan utføre alle behandlingene hjemme.

Langvarige resultater

Selv om IPL hårfjerning krever flere behandlinger for å oppnå optimale resultater, er som regel effekten varig sammenlignet med andre midlertidige hårfjerningsmetoder. Hårfjerning med IPL sørger for å legge hårsekkene i dvale og med jevnlig bruk får du er hårfritt resultat etter kun noen få uker.

Tidsbesparende

Med IPL hårfjerning sparer du både tid og penger. Du trenger ikke lenger å ta turen til kostbare salonger for å fjerne uønsket hår, du kan gjøre det selv hjemme, helt på egen hånd.

Inngrodde hår

Med ordinære hårfjerningsmetoder som barbering, voksing og epilering er det ofte en fare for både hudirritasjon og inngrodde hår. Dette slipper du å bekymre deg for med bruk av IPL. Den fjerner håret enkelt ved å legge det i dvale og dermed slipper du å bekymre deg for inngrodde hår som kan være både smertefullt og sjenerende.

Hvor på kroppen kan du bruke IPL

Du kan bruke en IPL hårfjerner på hele kroppen og den kan brukes av både menn og kvinner. Den er faktisk så trygg at den kan brukes på ømfintlige områder som i bikinilinjen. Skal du bruke en IPL enhet på mindre områder bør du vurdere en modell som har et mindre vindu, da kommer den bedre til. Du kan bruke en IPL hårfjerner både på legger, lår, rygg, bikinilinjen og i ansiktet. Husk at ved å bruke en IPL legger du hårsekkene i dvale så ikke bruk den på steder du ønsker at håret skal gro ut igjen.

Er IPL hårfjerning trygt?

Det er helt trygt å bruke et IPL apparat, men du bør sørge for å velge en som har flere innstillinger for intensiteten. Start forsiktig og øk på etter hvert om du ønsker det. Med en IPL med IceShield funksjon har du også muligheten til å kjøle ned området du behandler.

Dette bør du vite når du skal bruke IPL 

En IPL er enkel å bruke, men det er likevel et par ting du bør tenke på før du setter i gang med behandlingene. Dette for å få best resultat de stedene på kroppen du skal behandle.

Les manualen nøye

Det viktigste du kan gjøre før du setter i gang med IPL-behandlingen er å lese nøye gjennom manualen som følger med. Hver modell og hvert merke kan ha sine egne egenskaper, anbefalinger og sikkerhetsinstruksjoner. Manualen kommer ikke kun med instruksjoner til hvordan du bruker enheten. Den kommer også med spesifikk informasjon til hvor lenge og hvor ofte du bør bruke den, samt hvilke sikkerhetstiltak du bør gjøre før du bruker maskinen hjemme til permanent hårfjerning. 

Velg riktig hud og hår kombinasjon

IPL-hårfjerning ikke er like effektiv på alle hårfarger og hudtyper, og IPL fungerer best på mørkt hår med lys undertone. Mørkt hår inneholder mer melanin. Noe som gjør det enklere for lyset å peile seg inn mot  hårene og huden. Moderne IPL-enheter har ofte sensorer som tilpasser intensiteten etter din hudtone, noe som gjør at den passer til et bredere spekter av hud-og hår kombinasjoner. 

Test huden

Før du setter i gang med full behandling med hårfjerning bør du utføre en test på en liten del av huden. Da vil du for sikkerhets skyld se hvordan huden din reagerer på behandlingen, og om du opplever noen bivirkninger. 

Unngå sollys før og etter behandling

Huden din blir mer følsom for solen etter utført IPL-behandling. Unngå derfor solen i noen uker før og etter behandling. Hvis du må  være ute i solen,  bruk solkrem. 

Tålmodig og jevnlig bruk

Husk at IPL ikke gir umiddelbare resultater. Det kan kreves flere behandlinger før du ser en tydelig reduksjon av hårvekst. Vær tålmodig og konsekvent med behandlingene. 

Slik bruker du IPL

Hvordan du bruker en IPL hårfjerner kan variere noe fra modell til modell, men fremgangsmåten er stort sett den samme.

1. Forbered huden

Start med å rense, barbere og tørke huden grundig på det området du ønsker å behandle. Fjern eventuelle rester fra krem, lotion og deodorant.

2. Test på et lite område

Før du bruker IPL på et stort område av kroppen, bør du teste enheten på et lite, skjult område for å sjekke hvordan huden reagerer.

3. Velg riktig energinivå

Velg riktig energinivå og pulsinnstillinger basert på din hudtype og hårfarge. Start vanligvis med lavere energinivåer og øk gradvis etter behov.

4. Riktig holdning og vinkel

Hold IPL-enheten mot huden med den optiske delen i direkte kontakt med huden. Pass på at enheten er i riktig vinkel for å sikre effektiv lysbehandling.

5. Behandle huden

Når du er klar til å starte behandlingen, plasserer du den optiske delen av IPL-enheten mot huden og utløser lysimpulsene ved å trykke på start-knappen eller berøringsskjermen, avhengig av modellen.

Flytt IPL-enheten jevnt over det ønskede området og sørg for at alle deler av huden blir behandlet.

6. Gjenta behandlingen

Gjenta behandlingen på hvert område du ønsker å fjerne hår fra. Det er nødvendig med flere behandlinger for å oppnå ønsket resultat.

7. Etterbehandling

Etter IPL-behandlingen kan huden føles litt irritert eller rød. Unngå eksponering for direkte sollys og bruk solkrem med høy solfaktor på det behandlede hudområdet for å forhindre pigmentendringer.

8. Rengjøring og vedlikehold

Etter bruk, rengjør IPL-enheten i henhold til produsentens instruksjoner for å opprettholde hygiene og ytelse. Det er viktig å lese og følge bruksanvisningen som følger med IPL-enheten din nøye for å sikre riktig og sikker bruk

Å bruke en IPL-enhet er for mange den perfekte måten å fjerne uønsket hår på, i tillegg til muligheten til å oppnå en jevnere hud. Den er enkel å bruke og med jevnlig bruk er de fleste garantert et flott resultat. 

Kilder

Iviskin.no, se.braun.com, pricerunner.se, forbrugertesten.dk, testjakt.se