Laser hårfjerning hjemme – best i test 2024

IPL og laser har lignende teknologier, men med ulikt lysspekter. Laser bruker en spesifikk bølgelengde for å rette seg mot melaninet i hårsekkene og dermed forhindre hårvekst. IPL bruker et bredere spektrum og er mindre konsentrert. Maskiner for hjemmebruk som er tilgjengelige i dag bruker IPL-teknologi.

Laser hårfjerning hjemme

Det finnes mange ulike IPL maskiner på markedet i dag, og vi har gjort det enklere for deg å finne den beste. Vi har valgt ut toppmodellene basert på spesifikasjoner og evaluering fra profesjonelle eksperter. Les vår test av IPL.

IPL (intenst pulserende lys) teknologi har revolusjonert verdenen av hårfjerning gjennom å tilby en rask og smertefri løsning for langvarig hårfjerning.

Med riktig maskin kan du enkelt behandle uønsket hårvekst hjemme, når det passer deg. IPL hårfjerning er effektivt på de fleste hudtyper og hårfarger, men det kan være greit å vite at IPL ikke alltid er like passende for personer med mørkere hudtyper. 

Hvilke egenskaper bør en IPL hårfjerner ha?

Å velge en IPL- hårfjerner for hjemmebruk krever at du tar en nøye gjennomgang av de viktige egenskapene hårfjernen har. Her er en oversikt over de ulike faktorene som du bør tenke på:

  • Funksjonalitet: Hvor mange intensitetsnivåer er IPL-maskinen utstyrt med? Har den ulike lyspunkt hastigheter? Hvilken hud-og hårtype passer apparatet for?
  • Kvalitet: Er IPL-hårfjerneren robust og laget av et holdbart materiale?
  • Pris: Er prisen rimelig med tanke på kvaliteten og funksjonene som apparatet er utstyrt med?
  • Trygghet: Har tilbyderen fornøydhetsgaranti? Og hvordan fungerer den?

Disse gjorde det best i vår IPL hårfjerningstest:

  1. Iviskin G3 IPL Maskin
  2. Philips Lumea Prestige
  3. Braun Silk-expert Pro

1. Iviskin G3 IPL – Vår favoritt

Iviskin G3 IPL Hårborttagning bäst i test

Annonselenke

Lyspuls & Komfort

IVISKIN G3 inneholder 5 ulike lyspulsnivåer som sørger for at du enkelt kan skreddersy behandlingene etter din hår-og hudtype, slik at du får det optimale resultatet. 

IceShield kjølefunksjon er en annen utmerket funksjon som sikrer at huden føles sval og avkjølt under behandlingen. IceShield funksjonen gir økt komfort og minsker risikoen for hudirritasjon. Skulle du oppleve irritasjon av huden under de første behandlingene kan du enkelt senke nivået på lysimpulsene. 

15 års levetid

Når du vurderer å kjøpe en IPL-hårfjerner for hair removal bør du kikke ekstra nøye på antall lysimpulser som følger med enheten. IPL-maskiner kommer med et gitt antall lysimpulser og når disse er brukt opp må du gå til innkjøp av en ny enhet. Det finnes IPL-maskiner på markedet med alt fra 200.000 til nærmere 1 million lysimpulser. IVISKIN G3 har hele 900.000 lysimpulser, noe som tilsvarer en imponerende levetid på hele 15 år. 

Enkel og effektiv

Når du vurderer å skaffe deg en IPL-hårfjerner er det ikke kun de tekniske detaljene som du bør ta en kikk på. Det er også viktig at produktet er enkelt å bruke. Iviskin G3 oppfyller enkelt begge kriteriene. Den veier kun 250 gram, noe som gjør den enkel å håndtere samtidig som designet sørger for at enheten ligger godt i hånden. Takket være både størrelsen, tyngden og designet til Iviskin G3 kan du enkelt behandle hele kroppen. For deg som ønsker en komplett løsning for fjerning av hår, selv i ansiktet, fremstår Iviskin G3 som et trygt og godt valg. 

100% Fornøydgaranti

Iviskin tilbyr 100% fornøydgaranti som innebærer at du kan returnere produktet om du ikke er fornøyd i løpet av 100 dager. Dette gir en viktig trygghet for deg som kunde slik at du kan være helt sikker på at produktet du investerer i svarer til forventningene. Vi synes det er så viktig at du får et produkt du er fornøyd med og kan derfor trygt anbefale dette, spesielt fordi du får 100% fornøydgaranti. Her får du også 3 års produktgaranti som innebærer at hvis noe skulle skje med produktet i løpet av de 3 årene kan du reklamere for å få problemet fikset.

Annonselenke

2. Philips Lumea Prestige – IPL hårfjerning 

Philips Lumea Prestige IPL

Annonselenke

Design og kvalitet

Allerede ved første øyekast imponerer Philips Lumea Prestige med sitt elegante og ergonomiske design. Enheten føles robust, noe som vitner om Philips sin lange erfaring med å utvikle pålitelige elektroniske produkter. Den trådløse funksjonen gir større frihet, noe som er svært verdifullt når man skal navigere rundt på litt vanskelige områder.

Tekniske funksjoner

Det som virkelig gjør Lumea Prestige helt unik er den avanserte IPL-teknologien. Med mulighet for å rette lysimpulsene direkte mot melaninet i hårstråene kan brukeren forvente seg en effektiv og nesten smertefri opplevelse. Med flere intensitet innstillinger kan man tilpasse behandlingen til ulike hud-og hår nyanser, som sørger for en skreddersydd behandling.

Brukeropplevelse

Et av de mest fremtredende trekkene ved Lumea Prestige er brukervennligheten. Munnstykket som følger med er spesielt designet for ulike deler av kroppen som blant annet bena, armhulene og ansiktet. Det garanterer at hvert område behandles med største presisjon. Takket være det trådløse designet og det synlige displayet blir behandlingene utført enkelt og problemfritt.

IPL-enhet i toppklasse

Med tanke på design, teknologi, brukervennlighet og det gode resultatet, er Philips Lumea Prestige sammenlagt en IPL-enhet i toppklasse som leverer på alle områder. For deg som vil investere i et hårfjerningsapparat til hjemmebruk som virkelig fungerer er Lumea Prestige et selvfølgelig valg. Den kan ved første øyekast virke kostbar, men med tanke på de imponerende resultatene og besparelsene du slipper ved salongbehandlinger er den vel verdt investeringen. Denne maskinen er en av dem som er best i test.

Annonselenke

3. Braun Silk-Expert Pro 5 – IPL for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 IPL

Annonselenke

Kombinerer eleganse med funksjonalitet

Braun Silk-Expert Pro 5 har lykkes med å kombinere eleganse og funksjonalitet. Med sin slanke form og fargekombinasjonen hvit og gull føles den både luksuriøs og kompakt. Den ligger godt i hånden og den gode kvaliteten tyder på at dette er et produkt som er laget for å holde lenge.

SensoAdapt™ hudtone sensor

Det som virkelig skiller Braun Silk-Expert 5 fra andre IPL-enheter på markedet er den avanserte SensoAdapt™ hudtone sensoren. Denne teknikken tilpasser automatisk lysintensiteten basert på hudtonen, noe som sikrer en optimal og sikker behandling. Dessuten tilbyr enheten en “Glide Mode” for raskere og mer skånsom behandling av større kroppsdeler. 

Brukeropplevelse

Å bruke Braun Silk-Expert Pro 5 hjemme er en ren fornøyelse. Med sine ulike hastighetsinnstillinger kan man tilpasse behandlingen etter behov. Den kommer også med et presisjonshode for vanskelige områder. Noe som gjør den ideell for både store kroppsdeler som ben, og på mindre områder som ansiktet og overleppen.

En av de beste IPL-enhetene for hjemmebruk

Braun Silk-Expert Pro 5 er uten tvil en av de beste IPL-enhetene på markedet for hjemmebruk. Den avanserte teknikken og de anvendelige funksjonene gjør den til et utmerket valg for den som vil oppnå et profesjonelt hårfjerningsresultat hjemme. Selv om prisen kan være noe høyere sammenlignet med visse konkurrenter, så rettferdiggjøres det av enhetens høye presisjon og langvarige resultater. Det gjør at også denne maskinen er best i test!

Annonselenke

Guide: Bruk av IPL

Å bruke en IPL-enhet kan være en perfekt måte for hair removal og reduksjon av uønsket hårvekst. I tillegg til muligheten til å oppnå en jevnere hud. For å få best mulig resultat og en trygg opplevelse er det viktig å følge visse retningslinjer. Her har vi samlet noen av de viktigste punktene du bør tenke på når du bruker en IPL maskin hjemme.

1. Les manualen nøye

Det viktigste du kan gjøre før du setter i gang med IPL-behandlingen er å lese nøye gjennom manualen som følger med. Hver modell og hvert merke kan ha sine egne egenskaper, anbefalinger og sikkerhetsinstruksjoner. Manualen kommer ikke kun med instruksjoner til hvordan du bruker enheten. Den kommer også med spesifikk informasjon til hvor lenge og hvor ofte du bør bruke den, samt hvilke sikkerhetstiltak du bør gjøre før du bruker maskinen hjemme til hair removal. 

2. Velg riktig hud og hår kombinasjon

IPL fungerer best på mørkt hår med lys undertone. Mørkt hår inneholder mer melanin. Noe som gjør det enklere for lyset å peile seg inn mot  hårene og huden. Moderne IPL-enheter har ofte sensorer som tilpasser intensiteten etter din hudtone, noe som gjør at den passer til et bredere spekter av hud-og hår kombinasjoner. 

3. Test huden

Før du setter i gang med full behandling med hårfjerning bør du utføre en test på en liten del av huden. Da vil du for sikkerhets skyld se hvordan huden din reagerer på behandlingen, og om du opplever noen bivirkninger. 

4. Unngå sollys før og etter behandling

Huden din blir mer følsom for solen etter utført IPL-behandling. Unngå derfor solen i noen uker før og etter behandling. Hvis du må  være ute i solen,  bruk solkrem. 

5. Tålmodighet er nøkkelen

Husk at IPL ikke gir umiddelbare resultater. Det kan kreves flere behandlinger før du ser en tydelig reduksjon av hårvekst. Vær tålmodig og konsekvent med behandlingene. 

Kilder

Iviskin.no, se.braun.com, pricerunner.se, forbrugertesten.dk, testjakt.se