Sommerens beste parfyme for dame

 

Parfymen vi bruker er med på å si litt om hvem vi er. Sprudlende, mystisk, elegant, leken eller sofistikert. Alternativene er mange og parfymen er faktisk med å skape både minner og inntrykk. Du har kanskje opplevd å møte en person og det første som slår deg er duften, på både godt og vondt.

Vi har alle ulike preferanser til hvilke dufter vi liker best. Noen kan gi oss hodeverk, mens andre får oss til å føle oss ekstra bra. Det kan være vanskelig å finne den parfymen som passer deg best, men et godt sted å starte er å prøve noen parfymer som inneholder de duftene du liker aller best.

Vi har tatt en kikk på noen av de mest populære parfymene for kvinner slik at du har noen tips til hvilke du bør sjekke ut litt ekstra. Husk at noen parfymer passer best til hverdagsbruk, mens andre til fest. Og andre dufter så himmelsk at du trenger kun den ene perfekte parfymen.

[/col] [/row]

1. Escada Brisa Cubana – Ung og frisk

Annonselenke

Det er virkelig ingen sommer uten en limited edition parfyme fra Escada. Hvert år kommer det en ny sommerduft fra Escada og det er ikke uten grunn at det alltid er litt spenning rundt hvordan årets duft blir. I år er Escada inspirert av sommer og sol på selveste Cuba.

Her får du duften av alt du tenker om en karibisk ferie. Den er pakket med deilige noter av sitrus og mariposa blomsten og balansert av mynteolje. Escada Brisa Cubana har en feminin duft samtidig som den er ung og frisk.

Escada Brisa Cubana er en vegansk Eau de Toilette som kommer i signaturflasken til Escada. Flasken er kledd i en flott og gradert orange farge som gir deg tanker om en vakker solnedgang i Karibien. Her er det bare å glede seg for denne duften kommer du til å elske.

Annonselenke

2. Marc Jacobs Daisy Wild Eau De Parfum 50ml – En duft av sommer

Annonselenke

Marc Jacobs Daisy Wild har tatt markedet med storm, og det er ikke uten grunn. Flasken er lekker med de velkjente blomstene og duften er intet mindre enn fullstendig henrivende. Her må du være kjapp på labben for denne parfymen fyker ut av butikken så fort den har kommet inn,

Marc Jacobs Daisy Wild dufter av jasmin, vetiver og bananblomst, og har en frisk undertone. Denne parfymen minner om en bukett med ville blomster og du kan glede deg over at parfymen er påfyllbar.

Duften av Marc Jacobs Daisy Wild er ung og frisk uten å virker påtrengende og kan brukes til hverdags og fest. Den lukter faktisk så nydelig at du kommer til å ønske å bruke den hver dag, uavhenig av anledning.

Annonselenke

3. Versace Bright Crystal- En klassiker

Annonselenke

Versace Bright Crystal har blitt en klassiker for mange kvinner over hele verden. Har du ikke luktet på den enda så har du virkelig godt glipp av noe. Duften sitter lenge så den er drøy i bruk og er virkelig verdt investeringen.

Versace Bright Crystal har en sensuell og feminin duft av noter med granateple, yuzu, magnolia, peon og lotusblomst. Flasken, eller flakongen, er vakker og glamorøs med en stor diamant på toppen.

Gled deg til denne fristende parfymen som garantert kommer til å vekke oppsikt. Blomsterduften med toppnoter av granateple og yuzu passer til de aller fleste og er du i tvil om om hvilken parfyme som passer til deg, så er denne det perfekte valget. Bruk den hele året og kjenne på følelsen av styrke og sensualitet. Du kommer til å elske den.

Annonselenke

Hvordan velge den perfekte parfymen for kvinner

Å velge den rette parfymen kan være en personlig og til tider utfordrende oppgave, ettersom duft er dypt knyttet til vår identitet og våre minner. For mange kvinner er parfyme mer enn bare en duft; det er en forlengelse av deres personlighet.

Du har sikkert opplevd mer enn èn gang at en spesiell lukt minner deg om noe spesielt. Slik er det også med parfymer. Men når du skal velge en parfyme er det viktig at du tenker litt over hva som passer deg. Parfymer kommer i ulike varianter og oppleves gjerne som friske, unge eller litt tunge.

Velg gjerne en parfyme som holder lenge gjennom dagen. Da er du sikret at du alltid lukter godt uansett hva og hvor du skal.

Ulike dufter

Parfymeverdenen er delt inn i ulike duftfamilier, hver med sine egne karakteristiske noter. Hva vi liker er individuelt, men prøve det gjerne litt frem for å finne den duften som passer best til deg.

Blomsterdufter

Blomsterparfymer er blant de mest populære parfymene og anses som feminine, romantiske og gjerne litt myke. Parfyme med blomstertoner inneholder ofte duften av roser, jasmin og liljer, men gjerne også andre blomster.

Orientalske dufter

Disse duftene er varme og sensuelle, med noter av vanilje, krydder, røkelse og eksotiske blomster. De er perfekte for kveldsbruk eller til spesielle anledninger.

Fruktige dufter

Fruktige parfymer inneholder friske, søte noter av frukt som eple, pære, sitrus og bær. De er livlige og ungdommelige, og passer godt til daglig bruk.

Friske dufter

Disse har gjerne grønne, vannaktige og sitrusaktige noter. De er lette, energiske og ideelle for sommer og dagtid.

Treaktige dufter

Treaktige parfymer har jordnære noter av sandeltre, sedertre og patchouli. De er varme og sofistikerte, perfekte for høst og vinter.

Parfyme og hudtype

Parfyme kan oppføre seg forskjellig på ulike hudtyper. Tørr hud holder ikke på duften like lenge som fet hud, så velg den parfymen som passer din hudtype best.

Tørr hud

Har du tørr hud bør du bruke en mer konsentrert parfyme som eau de parfum i stedet for eau de toilette. Du kan også påføre en uparfymert fuktighetskrem før du sprayer parfymen for å hjelpe duften til å vare lenger.

Fet hud

Har du fet hud kan du oppleve at dufter varer lenger på deg. Her kan en lettere parfyme som eau de toilette være tilstrekkelig.

Hvilken parfyme til hvilken anledning?

Valget av parfyme kan også avhenge av anledningen. Men du må ikke ha skapet fult av ulike parfymer. Velg den du liker best så kommer du langt.

Hverdagsbruk

For daglig bruk på jobb eller skole kan du bruke lette og friske dufter som ikke er for overveldende. Sitrus, blomster eller lette fruktige dufter er gode valg.

Kveldsbruk

For kvelden eller spesielle anledninger, kan du velge en mer intens og sensuell duft som orientalske eller treaktige parfymer. Men her kommer det også litt an på hva slags person du er og hvordan parfymen faktisk lukter på deg.

Sesongbasert

Om sommeren er lette, friske dufter mer passende, mens tyngre, varmere dufter som orientalske eller treaktige parfymer passer bedre om vinteren.

Prøve parfyme

Skal du prøve en parfyme er det ofte fult mulig å få med seg testere fra parfymeriet eller be om det hvis du handler fra en nettbutikk. Da kan det være enklere å bestemme seg.

Spray parfymen på håndleddet eller innsiden av albuen. Hudens kjemi kan påvirke hvordan duften utvikler seg.

Vent i minst 30 minutter for å la toppnotene fordampe og hjerte- og basenotene utvikle seg. Dette gir deg en bedre idé om hvordan duften vil lukte over tid.

Begrens deg til å prøve tre til fire dufter om gangen. Luktesansen kan bli overveldet, og det blir vanskeligere å skille duftene fra hverandre.

Valg av parfyme kan av og til føles vanskelig siden det er så mange varianter å velge mellom. Sørg for at du velge den som passer til deg og har du mulighet bør du ha et par varianter å velge mellom slik at du har èn parfyme til hverdagsbruk og èn til festlige anledninger. Opphold gjerne parfymen din kaldt så holder den seg lenger.

Siste Innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *