Slik tar du best vare på huden din gjennom sommeren

Sommeren er en fantastisk tid hvor vi elsker å oppholde oss utendørs i solen, men med sommer og sol kommer også behovet for å ta ekstra var på huden. Huden vår blir ekstra utsatt når vi er mye i solen og da er det viktig med både næring og fukt. En hud som er mye eksponert for sol kan fort oppleves både tørr og sliten. VI har derfor tatt en kikk på hvordan du best tar vare på huden gjennom sommeren, både kroppen og ansiktet.

Beskytt deg mot solen

Solkrem er din beste venn om sommeren. Bruk en bredspektret solkrem med høy solfaktor (SPF) for å beskytte huden din mot solens skadelige stråler. Påfør solkrem rikelig og jevnlig, spesielt etter bading eller hvis du har vært veldig varm. Dette gjelder også vannfast solkrem. Husk at du bør bruke solbeskyttelse også på overskyede dager.

Hold deg hydrert

Drikk rikelig med vann for å holde huden din hydrert og sunn. Varmt vær og sol kan føre til dehydrering, noe som kan påvirke hudens utseende og elastisitet. Sørg for å drikke minst 8 glass vann om dagen for å opprettholde en sunn hud. Vann er også viktig for den fysiske formen. Mangel på væske kan gjøre deg både slapp og ukonsentrert. Husk å drikke ekstra vann på dager hvor det er ekstra varmt.

Rens huden din regelmessig

Svette og oppbygging av smuss kan tette porene og føre til urenheter og utbrudd. Rens huden din regelmessig med en mild ansiktsrens for å fjerne smuss, olje og sminke. Unngå å gni eller skrubbe huden for hardt, da dette kan irritere huden. For best resultat bør du rense huden både morgen og kveld og bruke en god fuktighetskrem.

Fukt

Bruk en lett, ikke-fet fuktighetskrem for å holde huden din myk og smidig. Påfør fuktighetskremen daglig etter dusjen, eller bruk en solkrem for å forsegle fuktigheten i huden. Unngå tunge kremer eller oljer, da disse kan tette porene og føre til utbrudd. Selv på varme dager hvor du blir varm er det fortsatt viktig å bruke fuktighetskrem.

Unngå solen i de mest intense timene

Solen er spesielt sterk midt på dagen og vil du ta ekstra vare på huden din bør du unngå å være ute i solen mellom kl. 10 og 16, da er solen er på sitt høyeste, og UV-strålingen er sterkest. Hvis du må være utendørs i løpet av disse timene, søk skygge, bruk beskyttende klær og en bredbremmet hatt, og bruk solkrem.

Ta vare på leppene og øynene

Leppene og øynene dine er også følsomme for solens skadelige stråler. Bruk en leppepomade med solbeskyttelse for å beskytte leppene dine, og bruk solbriller med UV-beskyttelse for å beskytte øynene dine. Til leppene og overleppen kan det lønne seg å bruke en sunblock eller en leppepomade med solfaktor på 50.

Sørg for et sunt kosthold

Et sunt kosthold som er rikt på frukt, grønnsaker og antioksidanter, kan bidra til å opprettholde en sunn og strålende hud. Unngå fet og krydret mat som kan føre til utbrudd, og spis heller matvarer som er rike på omega-3 fettsyrer, som fisk og nøtter, for å fremme sunn hud. Dette gjelder hele året og ikke kun på sommeren, men når det er varmt passer det også perfekt med en smakfull og sunn salat. Prøv å oppretthold gode rutiner, selv når det er ferie.

Huden din kan fort bli preget av lange og varme solfylte dager. Og selv om et brunt ansikt og kropp ser flott ut, bør du sørge for å ta vare på huden din gjennom sommeren. Smør deg godt med aftersun når du har vært i solen og bruk gjerne en fuktmaske i ansiktet med jevne mellomrom. En god fuktmaske passer perfekt etter en lang dag i solen. Den er avkjølende samtidig som den gir huden din godt med fukt.

 

Siste innlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *