Best i test solkrem

Solkrem er en viktig del av hudpleierutinen din, spesielt i sommermånedene. Solens UV-stråler kan forårsake forbrenning, solskader og til og med hudkreft. Ved å bruke solkrem regelmessig kan du beskytte huden din og redusere risikoen for alt fra hudkreft til tidlig aldring. Velg en solkrem som passer til din hudtype. Det finnes solkremer for fet hud, tørr hud, sensitiv hud, samt til barn.

Det er viktig å velge en solkrem med bredspektret beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Se etter en solkrem med SPF (Sun Protection Factor) på minst 30. Husk at du blir brun selv om du bruker solkrem!

Vi har tatt en kikk på noen av de mest populære solkremene og sett på de ulike fordelene slik at du slipper å lete etter den perfekte solkremen.

1. Biotherm Waterlover -Vår favoritt

Annonselenke

Lait Solaire Sun Screen SPF30 er en solkrem med solfakor 30 som kan brukes til hele kroppen og i ansiktet. Solkremen fra Biotherm har en deilig duft og en svært behagelig konsistens. Her slipper du klissete hud og hender, i tillegg smitter ikke kremen av på tøyet ditt.

Denne solkremen fra Bitherm er drøy i bruk og trekker raskt inn i huden uten at den etterlater hvite merker på huden. Husk å smøre deg jevnlig gjennom dagen, spesielt de dagene du oppholder deg lenge i solen.

Biotherm Lait Solaire Sun Screen er vannfast og kan brukes til både voksne og barn. Det kan likevel være greit å ha i bakhodet at barn bør bruke solfaktor 50. Selv om solkremen er vannfast gjør du lurt i smør deg jevnlig gjennom dagen slik at du er sikker. Husk å smøre deg også på dager som er overskyet.

Annonselenke

2. Hawaiian Tropic- Beste pris solkrem

Annonselenke

Hawaiian Tropic solkrem er høyt elsket av mange, både på grunn effektivitet, lukt og pris. Denne solkrem trekker fort inn i huden uten at den føles klissete. Den gir god fukt og gir følelsen av å smøre seg med en god bodylotion. Faktisk så tilfører den fuktighet til huden i opp til 12 timer.

Hawaiian Tropic har solfaktor 30 og gir god solbeskyttelse. Den dufter herlig av kokos som mange forbinder med lukten av sommer. Solkremen beskytter mot både UVA og UVB stråling og er vannresistent i 80 minutter, men det lønner seg fortsatt å smøre seg jevnlig.

Hawaiian Tropic er dermatologisk tester og anses for å være allergivennelig. Den har fått gode tilbakemeldinger av brukere som sliter med allergi og sensetiv hud. Solkremen er enkel å påføre og gir god beskyttelse gjennom hele dagen.

Annonselenke

3. Aloe Soothing solkrem- Den mest populære solkremen

Annonselenke

Det er ikke uten grunn at Aloe Soothing Sun Cream har blitt så populær for mange. K-beauty er mer populær enn noen gang og denne solkremen er blitt en bestselger verden over.

Aloe Soothing Sun Cream har solfaktor 50 og er pakket med gode ingredienser som både fukter og roer ned huden. Solkremen trekker raskt inn og føles ikke klissete. Aloe Soothing Sun Cream beskytter mot både UVA og UVB stråling og har teksturen til en lett og behagelig fuktighetskrem.

Denne solkremen kan brukes hele året siden den føles lett på huden gjennom en varm sommer og gir fukt i kaldt og tørt vintervær. Den passer til alle hudtyper, også sensitiv hud.

Annonselenke

 

 

Solkrem viktig for å ta vare på huden din. Ved å bruke solkrem regelmessig kan du beskytte deg mot solens skadelige UV-stråler og redusere risikoen for å bli solbrent, få solskader, aldrende hud og hudkreft. Velg en solkrem som har bredspektret beskyttelse (SPF 30 eller høyere) og som passer til din hudtype.

Hvordan bruke solkrem

Påfør solkrem på alle utsatte hudområder. Husk også å smøre ansiktet, ørene, halsen, hendene og føttene. Påfør rikelig med solkremen rikelig minst 20 minutter før du går ut i solen. Påfør solkrem på nytt minst hver annen time, eller oftere hvis du svetter eller bader.

Tips for å bruke solkrem

Det er en myte at du ikke blir brun hvis du bruker solkrem, og du bør bruke solkrem også på dager som er overskyet. Husk å smøre alle områdene på huden.

Du kan med fordel smøre deg ofte gjennom dagen, spesielt hvis du bader. Dette gjelder også solkrem som er vannfast.

La solkremen trekke inn i huden i minst 20 minutter før du går ut i solen. Er du opptatt av solens skadelige påvirkning av huden bør du unngå solen de timene på dagen hvor den er som sterkest, mellom 11.00 og 15.00.

Valg av solkrem

Hvis du skal svømme eller svette mye, velg en vannfast solkrem. Husk at ingen solkrem er helt vanntett, så påfør på nytt etter bading eller svetting.

For intense aktiviteter, velg en solkrem som er laget for sport. Disse er vanligvis vann- og svetteresistente og sitter godt på huden under fysisk anstrengelse.

Hvis du bare trenger solkrem for daglig bruk under sminke, velg en lett, fuktighetsgivende formel som ikke etterlater en fet følelse.

SPF (Sun Protection Factor) indikerer hvor godt en solkrem beskytter mot UVB-stråler, som forårsaker solbrenthet.

  • SPF 15: Blokkerer omtrent 93 % av UVB-strålene. Passer for kortvarig soling eller daglig bruk hvis du ikke er ute lenge.
  • SPF 30: Blokkerer omtrent 97 % av UVB-strålene. Et godt valg for de fleste mennesker under normale omstendigheter.
  • SPF 50: Blokkerer omtrent 98 % av UVB-strålene. Ideell for lys hud som lett blir brent eller under sterke solforhold.

Sørg også for at du velger en solkrem som beskytter mot UVA -stråler. Dette er stråler som trenger dypere inn i huden og kan forårsake aldring og hudkreft. Sørg for at solkremen er merket med «bredspektret beskyttelse» for å sikre at den beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.

Påføring og mengde

For å oppnå den beskyttelsen som er angitt på solkremen må du påføre tilstrekkelig mengde. For en voksen person, anbefales det å bruke rundt 30 ml for å dekke hele kroppen. Husk å påføre solkrem minst 20 minutter før du går ut i solen, og påfør på nytt hver to timer eller umiddelbart etter svømming eller svette.

Ved å velge en solkrem som passer dine behov, kan du nyte solen på en trygg måte og beskytte huden din mot skader. Husk at solkrem er en viktig del av hudpleie året rundt, ikke bare om sommeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *