Slik bevarer du brunfargen

Endelig har vi lysere netter og lengre dager i tillegg til sol og varme. Mange av oss er raske til å benytte oss av deilige soltimer når de først viser seg og dermed kommer også brunfargen snikende. Etter en lang vinter og  blåaktig hud føles det fantastisk å endelig få litt farge på kroppen igjen. Det finnes et par ting du kan gjøre for å bevare brunfargen så lenge som mulig og vi har tatt en kikk på dem.

Fukt, Fukt, Fukt!

Fuktighet er nøkkelen til å holde brunfargen din frisk og strålende. Etter en dag i solen kan huden bli tørr, så husk å smøre deg inn med en god fuktighetskrem hver eneste dag. Velg en lotion som inneholder naturlige oljer eller aloe vera for å gi huden din en skikkelig boost. Dette vil også forhindre flassing, som er brunfargens verste fiende.

Husk vann

Drikk mye vann! Hold kroppen hydrert innenfra for å støtte hudens naturlige glød. En god tommelfingerregel er å sikte på minst åtte glass vann om dagen. Ikke bare vil dette hjelpe huden din å holde på brunfargen, men det vil også gi deg mer energi og et friskere utseende.

Skånsom eksfoliering

Du tenker kanskje at eksfoliering vil fjerne brunfargen, men faktisk kan skånsom eksfoliering en til to ganger i uken hjelpe til med å fjerne døde hudceller og la den sunne, brune huden komme frem. Bruk en mild kroppsskrubb og vær forsiktig så du ikke overdriver. Husk, målet er å få fram gløden, ikke skrape den av!

Dusj smart

Unngå lange, varme dusjer. Varme kan tørke ut huden din og føre til at brunfargen falmer raskere. Prøv å dusje i lunkent vann og bruk en mild, fuktighetsgivende dusjsåpe. Etter dusjen, klapp huden tørr med håndkleet i stedet for å gni, og smør deg inn med fuktighetskrem mens huden fortsatt er litt fuktig.

Riktig kosthold

Hva du spiser kan faktisk påvirke hvor lenge brunfargen holder. Spis mat som er rik på betakaroten, som gulrøtter, søtpoteter og mango. Disse kan bidra til å forlenge brunfargen. Vitamin E og C er også gode for huden, så fyll tallerkenen med nøtter, frø, sitrusfrukter og grønne grønnsaker.

Selvbruning

Når den naturlige brunfargen begynner å avta, kan en god selvbruning være din beste venn. Velg en selvbruning som passer til din hudtone, og påfør den jevnt for å unngå skjolder. Dette vil gi deg en fin overgang og hjelpe deg å holde på sommergløden litt lenger.

Solkrem 

Det er lett å tenke at solkrem bare er for stranden, men sannheten er at du bør bruke solkrem året rundt. Selv om du ikke prøver å bli brunere, vil solkremen beskytte huden din og forhindre at brunfargen falmer raskt. Velg en dagkrem med SPF og gjør den til en del av din daglige rutine.

Unngå tettsittende klær

Stramme klær kan føre til friksjon og slitasje på huden, noe som kan få brunfargen til å forsvinne raskere. Velg i stedet luftige og komfortable klær som lar huden puste og gløde.

Med disse enkle, men effektive tipsene, kan du nyte sommergløden litt lenger og føle deg solkysset selv når temperaturen begynner å falle. Så ta vare på huden din, nyt høsten, og la sommerens minner og brunfarge vare så lenge som mulig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *