Forebygg pigmentflekker og bevar en jevn hudtone

Pigmentflekker, kjent som hyperpigmentering, oppstår når mellaninet, pigmentene som gir huden farge, produseres i større mengder på visse områder på huden. Det kan være resultat av solskader, alder eller på grunn av hormonelle forandringer. Noe av det beste du kan gjøre for huden din for å unngå pigmentflekker er å bruke en god solkrem med høy solfaktor når du skal oppholde deg i solen. Dette gjelder også på gråværsdager og på dager du har planer om å kun sitte litt i solen. Er du gravid kan du også være ekstra utsatt for pigementflekker når du oppholder deg i solen. Det finnes flere tips til hva du bør gjøre for å forebygge pigmentflekker og vi har tatt en kikk på noen av dem. 

Solbeskyttelse

Det er ingen tvil om at solkrem og solbeskyttelse er viktig for huden vår. Sørg for å smøre deg med høys solfaktor, gjerne sunstick på utsatte partier og bruk en solhatt i de timene solen står høyest på himmelen.

Bruk solkrem med høy solfaktor hver dag, også når det er overskyet og vinter. Det hjelper til med å beskytte huden mot solens skadelige UV-stråler som kan bidra til pigmentflekker. Bruk gjerne klær som beskytter deg mot solen, som solhatt og langermet genser.

Hudpleie

Bruk hudpleieprodukter som inneholder ingredienser som kan hjelpe til med å lysne huden og minske synligheten av pigmentflekker, som vitamin C, glykolsyre og niacinamide. Skrubb huden regelmessig med en mild og eksfolierende skrubb, eller syre som tar vekk døde hudceller og som fremmer cellefornyelse. 

Sunn livsstil

En sunn livsstil gir ikke kun positiv effekt på kroppen, men også på huden. Det er ingen myte at skjønnheten kommer innenfra. Spis balansert kost som er rik på antioksidanter og vitaminer som kan hjelpe til med å forebygge og behandle pigmentflekker. Unngå røyking og overdrevent alkoholinntak, da det kan påvirke huden negativt. 

Profesjonell behandling

Hvis pigmentflekker er et problem bør du overveie å konsultere en dermatolog eller en hudpleier. Profesjonelle behandlinger som kjemisk peeling, mikrodermabrasjon eller laserbehandling kan være effektivt for å minske pigmentflekker. 

Unngå hormonelle triggere

Hvis mulig, bør du unngå medisiner og situasjoner som kan være med på å bidra til hormonelle forandringer som kan skape pigmentflekker. Ulike medisiner kan påvirke huden vår negativt når den blir utsatt for sol. Dette gjelder også reseptfrie smertestillende tabletter som for eksempel ibux.

Ved å følge disse rådene kan du hjelpe til med å forebygge og minske forekomsten av pigmentflekker og beholde en jevn hudtone. Det er viktig å huske at det kan ta tid før du får synlige resultater. Det er alltid best å konsultere med en hudlege om du er bekymret for huden din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *