Hvor lenge holder egentlig skjønnhetsproduktene dine? 

Hållbarhet hos skönhetsprodukter

Når vi kjøper skjønnhetsprodukter forventer vi at de skal være effektive og trygge å bruke. Men hvor lenge holder de seg egentlig freshe og effektive? Mange av oss har et stort utvalg av kremer og make-up, slik at vi har mye å velge mellom, men det er faktisk et par ting du skal tenke på før du smører deg inn med en av kremen som har stått en stund. 

Holdbarhet og merking

For det første er det viktig å forstå at hvert produkt har en gitt holdbarhetstid. Hvor lenge produktene er holdbare varierer, og avgjøres som regel av ingrediensene, forpakningen og lagringsforholdene. Mange produkter har et symbol som viser en åpen krukke med et siffer og en bokstav, for eksempel “12M”, som betyr at produktet bør brukes innen 12 måneder etter åpning. 

Beste måte å oppbevare skjønnhetsproduktene dine på

Hvordan du oppbevarer skjønnhetsproduktene dine spiller også en viktig rolle. For å maksimere levetiden på sminke og annet bør du oppbevare dem på en sval og tørr plass, uten direkte sollys. Du bør unngå å dele produkter som fondation eller mascara med andre. Det kan føre til at de blir utsatt for farlige bakterier som i verste fall kan gi øyeproblemer. Bruk alltid rene hender og rent utstyr.

Når produktene ikke føles behagelig

Det er også viktig å bruke sansene. Om et produkt har endret farge, lukt eller konsistens bør det kastes. Du ser det fort når du åpner boksen at den faktisk kan være ødelagt. Produktet kan ha tørket inn eller rett og slett fordampet. Innholdet kan endre både konsistens og lukt, så sørg for å sjekke det før du smører det inn i ansiktet. 

Viktigheten av holdbarhetsdato

Helt til slutt. Mange skjønnhetsprodukter kan holde lenge om de oppbevares riktig. Det er likevel alltid best å ha kontroll på holdbarhetsdatoen og sørge for å bruke produktene innenfor den anbefalte tiden, for et trygt og godt resultat. Dette gjelder også for solkrem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *