Sliter du med grått hår? Prøv dette

Sliter du med grått hår? Prøv dette

Grått hår er en naturlig del av det å eldes. Noen ser ikke et eneste grått hår før de er godt voksne, mens andre får grått hår tidlig. Det er helt naturlig å få grått hår før fylte 40, mange opplever faktisk å få de første grå hårene allerede i 20-års alderen.

Det er flere faktorer som spiller inn på når vi får grått hår, slik som genetikk, kosthold og livsstil. Når håret blir grått, forsvinner mengden med melanin som er fargepigmentet i håret. Noen velger å gjøre noe med det grå håret, andre velger å gjøre det beste ut av det. Det er viktig å huske på at grått hår kan være like flott som hår uten det grå. Vi har tatt en kikk på hva du kan gjøre når det grå håret dukker opp.

Farge håret

Selv om grått hår er en naturlig del av livet er det mange som velger å farge det. Du kan farge det i det som føles som din naturlige farge eller du kan legge inn litt striper. Gir du håret ditt gradvis lysere striper, vil det grå i håret bli mindre synlig og du vil få et fint spill.

Grått hår mangler fargestoffer så det kan være litt vanskelig å farge håret selv. For best resultat bør du ta en tur til frisøren. Farger du håret for å skjule det grå, må du regne med å farge det jevnlig. Etterveksten kommer fort og da vil det grå håret raskt bli synlig. Du kan farge etterveksten oftere enn hele håret. 

Noen velger også å gjøre kort prosess og farger hele håret grått. Har du fortsatt en del igjen av din naturlige mørke hårfarge må du regne med bleke håret først. Deretter farges håret i den grå fargen du ønsker. Bruk gjerne lilla sjampo når du vasker det, så beholder håret den fine gråfargen. 

Spray med farge

Det kan føles både krevende og kostbart å fikse håret hos frisøren. Har du mørkt hår så synes ofte det grå håret lettere enn i hår som er lyst, og mange bruker derfor mye tid hos frisøren. En god kvikk fix er å bruke spray med farge. Med sprayen dekker du raskt og enkelt etterveksten. Sprayen vaskes ut i dusjen, men holder godt så lenge håret er tørt. 

Olje i håret

Det har blitt mer og mer populært å bruke både olje med rosmarin og kokosolje i håret for å hemme grått hår. Det finnes ingen bevis for at det hjelper, men etter sigende skal rosmarin og kokos ha en beroligende effekt på både håret og hodebunnen. Samtidig som det kan hjelpe til med å gi håret tilbake sin naturlige farge og glans. Uavhengig av om du får tilbake den naturlige fargen eller ei så vil bruken av olje i håret alltid være gunstig. Du tilfører fukt og håret vil se penere og mer velstelt ut. 

Ha olje i håret dagen før du skal vaske det og la det være i gjennom natten. Du kan også ha litt olje i håret rett før eller etter du har dusjet. Har du kort hår vil du få en wet-look effekt, men er håret langt kan det fort se litt fett ut hvis du lar det være i. Da bør du heller ha litt olje i håret før du skal i dusjen. Husk å vaske det godt, gjerne to ganger. 

Endre livsstil og kosthold

Det er ikke kun stress som gir grått hår, selv om det ofte føles sånn. Faktisk så kan både livsstil og kosthold være med på å redusere melaninet i håret. Mange lurer på om det er mulig å reversere prosessen når de første grå hårene dukker opp, men det er ingen enkel sak. Siden både arv og genetikk også spiller inn er det ikke gjort i håndvending.

I 2020 ble det likevel bevist at det faktisk er mulig. Det fargeløse håret kan gjenvinne fargen igjen, men det krever at du endrer livsstilen med å bedre kostholdet og stresse mindre. 

Husk at det finnes ingen garanti for at du får tilbake din naturlige hårfarge selv om du gjør endringer i livsstilen. Men det verste som kan skje er at du bedrer helsen i tillegg. 

Riktig styling

Velger du å la håret være grått bør du sørge for at det er velstelt. Bruk hårprodukter som tar vare på håret ditt og stell pent med det. Har du langt hår kan du gjerne skape litt volum og bølger så vil det grå blande seg med din naturlige hårfarge. 

Det kan føles litt annerledes å style grått hår siden både fargen, glansen og teksturen blir annerledes. Lær deg å style det grå håret og sannsynligheten er stor for at du kommer til å elske denne nye epoken og den nye fargen. 

Flott med grått 

Å omfavne den naturlige prosessen med grått hår er mer i vinden enn noen gang. Grått hår er også trendy, enten du farger det eller ei. Det viktigste er ikke hvilken farge du har på håret, men hvordan du føler deg. At håret blir grått er en naturlig prosess, enten du er ung eller godt voksen. Grått hår ser flott ut og du kan med fordel akseptere den nye hårfargen d

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *