Derfor bør du alltid bruke sminke med solfaktor

Det er viktig å beskytte huden når du skal oppholde deg i solen. Solen utsetter huden din for UVA-og UVB stråler som kan gi skader som solbrenthet og tegn på tidlig aldring. I verste fall kan solbrenthet også føre til hudkreft. Det beste du kan gjøre for huden din er å bruke sminke med solfaktor– hver dag, også når det er overskyet. Det er mange gode grunner til å bruke sminke med solfaktor og vi har tatt en kikk på noen av dem.  

Dette skjer med huden i solen

Når vi oppholder oss ute i solen uten beskyttelse kan du risikere at du fremskynder hudens aldringsprosess. Uten beskyttelse kan det dannes fine linjer, rynker og pigmentflekker raskere enn hvis du bruker sminke og hudpleieprodukter med solfaktor. 

Enkel beskyttelse

Selv om vi får Vitamin D av solen, er det fortsatt viktig å ta vare på huden når vi skal oppholde oss ute. Sminke med solfaktor sørger for at huden i ansiktet beskyttes mot solens skadelige stråler, slik at risikoen for solskader reduseres. Sminke med solfaktor passer best for dager du skal utføre daglige gjøremål. Har du planer om å ligge på stranden bør du bruke solkrem med høy faktor som er tilpasset ansiktet.

Ved å bruke sminke med solfaktor har du en enkel måte å beskytte huden din på. Bruk gjerne solkrem under sminken for ekstra beskyttelse. Smør produktene jevnt på huden slik at du får beskyttelse på hele huden. Sminke med solfaktor sørger for å opprettholde hudens elastisitet og glød, slik at du alltid ser strålende ut.  

Solprodukter til ansiktet

Det er forskjell på solprodukter til ansiktet og solprodukter til kroppen. Solprodukter til ansiktet inneholder ulikt fettinnhold og ingredienser som er tilpasset ansiktet slik at det forebygger tegn på tidlig aldring, gir ekstra fukt, korrigerer farge og dekker ujevnheter.

Solfaktor i sminke gir beskyttelse mot solen, men solfiltrene er mindre konsentrert enn i solkrem og varer ikke like lenge. Bruk en solkrem under sminken og bruk gjerne pudder med solkrem gjennom dagen.

Valg av sminke med solfaktor

I dag finnes det flere alternativer for sminke med solfaktor. Du finner solfaktor i alt fra leppestifter og dagkremer til foundation og pudder. Sminke med solfaktor er laget for å jevne ut hudtonen samtidig som den beskytter. Husk at kremer til ansiktet bør inneholde solfaktor på minimum 30. 

Jo høyere solfaktor du bruker, jo lengre kan du oppholde deg i solen uten å ta skade av det. Sminke og kremer du bruker i din daglige hudpleierutine bør inneholde beskyttelse på både UVA-og UVB-stråler. Slik får du en bredspektret beskyttelse.

Hudpleierutine etter en dag i solen

Selv om du bruker sminke med solfaktor og solkrem, bør du være nøye med hudpleien etter en lang dag i solen. Solen tørker ut huden og da har den behov for ekstra fukt. En matt hud kan også fort se eldre ut. Fjern sminken og bruk en god fuktighetskrem. Da vil huden se friskere ut og få mer glød, og du slipper at huden din ser matt og tørr hud. 

Har du vært uheldig og blitt solbrent bør du også bruke en after sun. Den vil hjelpe til med å gjenopprette balansen i huden. Smør deg godt og bruk gjerne en god nattkrem. Den inneholder mer fukt og flere aktive ingredienser.

Blir du brun med solfaktor?

Det er en myte at du ikke blir brun selv om du bruker produkter med solkrem. Den store fordelen er at du kan oppholde deg lenger i solen uten å bli brent. Har du solkrem med faktor 30 så betyr det enkelt at du kan oppholde deg 30 ganger lenger i solen uten å bli brent.

Ved å bruke sminke med solfaktor tar du ekstra godt vare på huden din og reduserer risikoen for å bli solbrent og tidlig aldring. Er solen sterk bør du bruke solkrem og en solhatt i den perioden solen står som høyest. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *