Slik legger du foundation med en naturlig look

Å legge foundation riktig er en viktig del når du skal legge make-up slik at du får en jevn og feilfri base. Det hjelper lite med kostbar og fin sminke hvis du ikke legger basen og foundation riktig. Alder har faktisk også litt å si for hvordan du bør legge foundation. Eldre hud trenger litt mer omsorg å pleie enn yngre hud, og vi har tatt en kikk på hvordan du bør legge foundation for best mulig resultat.

Slik legger du foundation med best resultat

Før du legger foundation bør du alltid forberede huden. Start med å rense og fukte huden godt. Påfør deretter primer for å jevne ut teksturen i huden. Primeren vil også sørge for at make-up sitter gjennom dagen. Velg en foundation som passer din hudtype og hudtone. Test gjerne fargen på kjeven for å finne den perfekte fargen. Husk at du trenger ulik farge på foundation gjennom året. Du kan også blande flere farger for å få den perfekte kombinasjonen til din hud. På sommeren har vi ofte litt mer farge i ansiktet enn på vinteren, så sørg for at at du flere farger å velge mellom.

Du kan påføre foundation på flere måter. Du kan bruke sminkekost, fingrene eller en beauty blender. Bruker du en beauty blender må du huske å fukte den før bruke. Hold den under vann og klem ut vannet slik at den er fuktig når du skal bruke den. Koster og fingre må være tørre når du skal påføre make-up og foundation. Påfør små mengder med foundation og bygg opp make-upen gradvis slik at du ikke får en klumpete finish.

Husk å blende ut foundationen godt rundt kantene av ansiktet og ikke glem haken, kjeven eller hårfestet. Slurver du med denne jobben vil du få synlige linjer og overganger, og det ser ikke spesielt pent ut. Avslutt med å påføre et tynt lag med løs-eller presset pudder slik at du får satt make-upen og samtidig redusere glans.

Foundation og alder

Det lønner seg ikke å påføre foundation på samme måte i 40-årene som du gjorde i 20-årene. Jo eldre du blir jo mer fine linjer har du. Når du er ung så har ikke huden de samme utfordringene som eldre hud har, og dette bør du ta hensyn til.

Husk å fjerne all sminke før du legger deg, huden vil takke deg når du blir eldre. Sliter du med urenheter kan du bruke en foundation som dekker godt, men husk å preppe huden med gode hudpleieprodukter før du legger foundation.

Er du i 20-årene bør du fokuser på å velge en foundation som gir en naturlig finish, og selv om det er populært med foundation som dekker godt bør du velge en variant som er lett. Da vil du få et mer naturlig utseende. Det er også forskjell på dag make-up og make-up for kvelden. Skal du sminke deg for en fest kan du tillate deg å bruke tyngre sminke og foundation.

For deg som er i 30-årene bør du velge en foundation med lysreflekterende egenskaper for glød, samtidig som du jevner ut fine linjer og urenheter. Husk å bruke godt med fukt før påføring av foundation for å unngå at den legger seg i de fine linjene.

Er du i 40-årene eller eldre bør du satse på foundation med anti-aldringsegenskaper, fuktighetsgivende ingredienser og SPF-beskyttelse. Unngå matte formuleringer, da disse kan fremheve rynker og tørrhet. Velg heller en foundation som gir en strålende finish og ungdommelig glød. Her bør du også vurdere hvordan du påfører foundation. Bruk gjerne fingrene eller en beauty blender. En sminkekost har lett for å legge igjen merker i huden som gjør at foundationen ikke alltid ser like pen ut på huden.

Tips for påføring av foundation

Uavhengig av alder og hudens tekstur bør du sørge for å alltid blende foundation nedover halsen for å unngå en synlig linje mellom ansiktet og halsen. Husk å tilpasse foundationfargen etter årstidene, da hudtonen kan variere. Gjør deg kjent med din hudtype og tilpass foundationen deretter for best resultat. Finn den metoden for påføring av foundation som passer best til deg.

Det er flere ulike teknikker å bruke når du skal påføre foundation, velg den du liker best. Husk at det er vanlig med tekstur i ansiktet, og det finnes ulike hudpleieprodukter som du kan bruke for å dekke urenheter og ujevnheter.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *