Ubehagelig hårvekst i ansiktet? Her er de beste tipsene

Det er ikke kun menn som kan ha synlig hår i ansiktet. Flere kvinner har også hår i ansiktet og ikke alle er like fornøyde med det. Hva bør man da gjøre? Å barbere seg kan vel umulig være den beste løsningen, eller? Her får du tips til hvordan du enkelt kan bekjempe uønsket hårvekst.  

Hårvekst i ansiktet er helt naturlig og påvirker både kvinner og menn. Mens noen har omfavnet hårveksten som en del av deres naturlige skjønnhet, foretrekker andre å fjerne det. Om du tilhører den siste gruppen, les videre for våre beste tips til hvordan du kan håndtere uønsket hårvekst i ansiktet. 

Hvorfor har vi hår i ansiktet?

Alle blir født med et visst antall hårfollikler over hele kroppen, også i ansiktet. Hormonelle forandringer, genetikk og alder kan påvirke hvor mye og hvor på kroppen håret vokser. Kvinner kan merke en økning i ansiktshår i forbindelse med graviditet, overgangsalder eller medisinske tilstander som polycystisk ovariesyndrom (PSOS). Det kan også komme av sykdommen hirsutisme.

Hvordan fjerner man det?

Hårfjerningskrem

Disse kremene er laget for å smidig og effektivt bryte ned hårstrukturen. Etter påføring blir håret så svakt at det kan tørkes eller skrapes vekk med en spatel eller lignende. Når du vurderer å bruke hårfjerningskrem er det ekstremt viktig at du velger et produkt som er produsert spesielt for ansiktet. Dette fordi huden i ansiktet er mer ømfintlig enn andre steder på kroppen og kan reagere raskere på sterke kjemikalier. Det kan føre til både hudirritasjon og allergiske reaksjoner. 

Voksing

Med denne metoden påfører du voks på ønsket område. Voksen tar med seg håret fra roten når det fjernes. Voksing gir en jevn overflate som varer lenger enn mange andre metoder siden røttene fjernes. En viktig ting å tenke på er at huden kan bli både rød og irritert etter voksing. Det kan derfor være lurt å droppe voksingen dagen før et stort selskap eller andre festligheter. 

Threading

Ved å bruke en tynn tråd, løfter og vrir en profesjonell hudpleier håret vekk fra huden. Threading brukes ikke kun til å forme øyenbrynene, men også til å fjerne hår fra deler av ansiktet, som på overleppen og kinn. Mange føler at threading er mer skånsomt enn å bruke voks. Spesielt for dem med sensitiv hud, siden man ikke drar i selve huden

Laser og elektrolyse

Disse to metodene retter seg gjerne mot dem som søker en mer permanent løsning på uønsket hårvekst. Med laserhårfjerning rettes et lys mot hårsekkene slik at de blir svakere over tid og reduserer hårveksten. Elektrolyse derimot benytter seg av elektrisk strøm for å ødelegge hårsekkenes røtter. Begge disse metodene krever ofte flere behandlinger og bør utføres av profesjonelle for å sikre best mulig resultat i tillegg til å unngå komplikasjoner. 

Hva bør man unngå?

Å barbere ansiktshår med høvel anbefales generelt ikke for kvinner, ettersom det kan forårsake harde stubber og potensielt lede til økt hårvekst. Du bør også unngå å nappe håret med pinsett. Over tid vil det skade hårsekkene. 

Når skal man søke profesjonell hjelp?

Om du plutselig merker økt hårvekst, spesielt i kombinasjon med andre symptomer som uregelmessig menstruasjon eller vektøkning kan det være en god idé å prate med en lege. Det kan være et tegn på et underliggende helseproblem som har behov for behandling. 

Kilder: Hårfjerning.no / NHI.no / Vitusapotek.no 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *