Slik får du feilfri brunfarge med selvbruning

Mange av oss vet at det å utsette huden vår for overdreven soling kan gi kortvarige og permanente skader på huden. UV-strålene fra solen kan bidra til å gi synlige rynker og de verste tilfellene kan man utvikle hudkreft. Oppholder du deg mye i solen er det viktig at du bruker solkrem med høy solfaktor, samt at du smører deg jevnlig. Har du et ønske om å bli brun og gyllen uten å skade huden kan selvbruning være det perfekte valget for deg.

Selvbruning er ikke hva det engang var, og er enkelt å smøre på. I tillegg er mange selvbruninger svært holdbare og kan vare helt opp til én uke. Med jevnlig bruk av selvbruning kan du sørge for at du har en flott brunfarge hele året, uten å utsette kroppens største organ for mer fare enn nødvendig.

For å få det beste resultatet med bruk av selvbruning er det et par ting du bør huske på, og vi har satt opp en oversikt over hvordan du bør gå frem for å få den flotteste brunfargen ved å bruke selvbruningskremer. Lurer du på hvilke selvbruningskremer som er de beste? Da bør du ta en kikk på vår best i test selvbruning.

Forbered huden godt

Før du setter i gang med selvbruningen bør du sørge for å gjøre noen forberedelser. Start med å skrubbe kroppen godt. Da fjerner du døde hudceller som hjelper til med at selvbruningen sitter godt og ikke lager skjolder. Etter du har skrubbet kroppen bør du smøre kroppen med en god fuktighetskrem, spesielt på tørre områder.

Velg riktig selvbruning

Det finnes en mengde med selvbruningsprodukter å velge mellom, så bruk gjerne litt tid på å finne den selvbruningen som passer best for deg. Du får selvbruning som spray, mousse, lotion og dråper. Dråper brukes gjerne sammen med dagkrem til ansiktet, mens spray, mousse og lotion brukes på kroppen. Har du aldri brukt selvbruning før bør du starte med en som gradvis gir mer farge. Da får du lettere kontroll på fargen og risikoen for store flekker og fargeforskjeller minimeres.

Påføring av selvbruning

Når du skal påføres selvbruning starter du med å påføre produktet jevnt over huden i sirkulære bevegelser. Bruk gjerne er påføringsvott slik at du slipper å få missfargede hender.

Start med de største områdene som armer og ben og jobb deg nedover mot føttene og og opp mot brystet. Pass på at du er ekstra nøye rundt albuer, knær og på anklene. Dette er områder som du også bør sørge for å gi ekstra fuktighet før du setter i gang med selvbruningsprosessen.

Vær tålmodig

Selvbruning kan kreve litt tålmodighet og planlegging. Påfør helst selvbruningen en dag før du ønsker å vise frem den solbrune huden din. Da har fargen tid til å utvikle seg og du kan jevne ut eventuelle ujevnheter i fargen. Unngå å ta lange dusjer, eller å bli veldig varm de første timene etter påføring. Da sikrer du at selvbruningen får tid nok til sette seg skikkelig slik at du får best mulig resultat. For å opprettholde fargen bør du gjenta prosessen ukentlig eller hver fjerde til femte dag. La selvbruningen tørke godt før du kler deg slik at du slipper at kremen smitter av eller lager skjolder.

Vedlikehold av brunfargen med selvbruning

For å forlenge levetiden til den solbrune fargen bør du fukte huden regelmessig og unngå grove skrubber som kan fjerne fargen raskere. Bruk en fuktighetskrem med selvbruningsmiddel for å opprettholde intensiteten i fargen mellom påføringer. Husk alltid å beskytte huden din mot solen med solkrem, selv når du har påført selvbruning.

Med selvbruning kan du få en solbrun farge både på kroppen og i ansiktet hele året, uten å utsette huden for potensiell skade gjennom soling på stranden eller i solarium. Det kan likevel være greit å vite at vi alle har behov for D-vitamin og det får vi best gjennom å oppholde oss i solen. Her holder det med korte perioder. Det er ikke behov for å sitte timesvis i solen.

Lykke til med brunfargen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *